ПЕРИЦИ Д. (32) из Новог Пазара у четвртак је одређен притвор до 30 дана, због сумње да је починио кривична дела недозвољеног поседовања наркотика и давања наркотика другим лицима. Он тврди да деци свог брата није ништа дао и да су сами нашли таблете екстазија. Међутим, дечак (6) и девојчица (3) су наводно испричала полицији да им је - "стрико дао по једну таблету (бомбону) да буду јаки као Сунђер Боб".

Новопазарац се сумњичи да је у уторак увече малолетној деци свог брата дао по таблету екстазија и тако им озбиљно угрозио здравствено стање. Деца су завршила у новопазарском здравственом центру, где су подвргнута испирању желуца и потпуној детоксикацији. Према последњим информацијама, осећају се добро и ускоро би требало да напусте болницу.

На саслушању у новопазарској полицији, а потом и пред правосудним органима, Перица Д. се бранио тврдњом да деци ништа није дао. Испричао је да су сами нашли таблете екстазија и да се он према њима увек лепо понашао.

Међутим, како незванично сазнајемо, деца су мајци, а потом и полицији испричала да им је Перица дао таблете да би били као јунак из цртаних филмова. Више детаља о целом овом случају знаће се када комплетна истрага буде завршена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У НОВОМ ПАЗАРУ: Дао екстази деци свог брата

Комшије и родбина ове породице тврде да се он често сликао са децом свог брата и да је те слике постављао на своје друштвене мреже. Стално је за њих говорио - "душе моје". Верују у могућност да је иза свега овога то што је евентуално био под утицајем наркотика и да уопште није био свестан могућих последица. Код њега у соби, наводно, пронађено је још неколико таблета екстазија и амфетамина, као и шприц са још неутврђеним садржајем.

Деци је испран желудац


ЧЕКАЈУ ГА У НИШУ

ЗБОГ крађе Перица Д. је правоснажно осуђен на две године затвора. Управо је ових дана требало да пође на издржавање казне у КП дом у Нишу. Он је због дроге, кажу његови познаници, често имао проблеме са законом.