У Вишем суду у Београду данас је настављено суђење двојици полицајаца и двојици припадника "земунског клана" због сумње да су 1997. године починили рабојништво, током којег је био киднапован Новак Стеванић (22), који се недуго након тога убио.

Овај случај је познат и као прва отмица “земунског клана” у којој је учествовао и сада покојни вођа те банде Душан Спасојевић.

На данашњем суђењу одбрану су изнели оптужени припадник Жандармерије Саша Ђајић и Горан Ристић и обојица су негирали да имају било какве везе са извршењем овог кривичног дела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SLUČAJ "PRVA ZEMUNSKA OTMICA" PRED SUDOM - Otac se bori za istinu o smrti sina: Želim da saznam ko je skrivao dokaze

На следећем суђењу, које је заказано за 19. новембар, требало би да сведочи отац страдалог младића.

Оптужницом су, поред Ристића и Ђајића, обухваћени полицајац у пензији Милан Радукић, као и некадашњи припадник "земунског клана" Никола Бајић.

Сумња се да су тројица осумњичених Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији, где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Optuženi negirali otmicu Stevanića i pljačku, Bajić priznao

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака, навела је полиција.

Медији су пренели да је у овом делу учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана", сада покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су, наводно, пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима. Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био Ристић и потом га предали вођи клана Душану Спасојевићу, како би му рекао где су у кући његових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Медији пишу да је ова, прва “отмица” клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, решена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Несрећни младић, током чије отмице су "земунци" опљачкали кућу његових родитеља и однели 100.000 марака и златни накит, после тортуре, убио се у априлу 1998.

Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.