ТУЖИЛАШТВО за организовани криминал наложиће судско-медицинско вештачење црногорског држављанина Марјана В. (34), осумњиченог да је 27. септембра 2017. године у Врању убио Југослава Цветановића (31), брата Саше Цветановића, који је означен као убица Николе Бојовића. То ће учинити након што је од њихових колега из Специјалног државног тужилаштва Црне Горе стигла замолница да се уради вештачење, а због поступака који се против овог осумњиченог воде пред црногорским правосуђем. Како нам је потврђено у ТОК, дозволу за вештачење дало је Посебно одељење београдског Вишег суда.

Марјан В. је ухапшен у Новом Саду средином јуна због фалсификовања исправа. Међутим, неколико дана касније, српска полиција је саопштила да је осумњичен за убиство Цветановића, али и за још три, од којих су два почињена у Црној Гори, а једно у Холандији. Према оперативним сазнањима, сумња се да је повезан са ликвидацијама Веселина Калезића у новембру 2018. и Мила Илића, крајем априла ове године у Подгорици. Полиција је Марјана означила као особу блиску "шкаљарском клану", а убијене Калезића и Илића супарничком "кавачком". Такође, постоје индиције да је у Амстердаму, како се сумња, ликвидирао Горана Тасића Гокчета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТЕЖАК УДЕС НА ИБАРСКОЈ: Погинуо возач “астре”

Према ранијем писању црногорских медија, вештаци би од Марјана В. требало да узму ДНК узорак са којим би упоредили трагове пронађене након убистава у Подгорици. Даље наводе да би он током ове недеље требало да буде саслушан поводом сумњи да је убио Цветановића.

Ходник где је ликвидиран Цветановић / Фото Д. Ристић


ЛАЖНЕ ЛИЧНЕ КАРТЕ

Током досадашње истраге, како се незванично сазнаје, вештачени су садржаји његовог мобилног телефона и лаптопа, као и две полицијске службенице из Новог Сада којима се на терет ставља да су му омогућиле издавање лажне личне карте и то на име Милош Беговић. Наводно им је за ту услугу платио 1.500 евра.