ХИЦИМА из ловачке пушке Петар Ж. (73) из Свилеуве код Коцељеве, у недељу ујутро, усмртио је Сању Јанковић (42) из Ваљева. Убиство се догодило око 8 часова у његовој кући у Свилеуви, где је иначе живео сам, а Сања са којом је био у ванбрачној заједници повремено је ту боравила.

Петар и Сања, према првим информацијама из истраге, претходну ноћ су провели врло весело, у проводу по оближњим угоститељским објектима. Зашто су се сукобили засад може само да се нагађа, а према неким причама, мотив овог злочина је љубомора.

Старац је Сањи у спаваћој соби испалио два хица у груди, након чега је пушку прислонио на зид у предсобљу и пошао на чесму пред кућом да опере руке. Успут, позвао је суседа и пријатеља, који му је често помагао јер је живео прилично усамљено у кући на крају


села.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Злочинац бежећи изазвао удес - па пресудио себи испаливши два метка у главу!


- Када ме је Петар позвао телефоном и питао да ли могу брзо да дођем, помислио сам да му је позлило, јер је старији човек. Сео сам у ауто и пожурио, а ни слутио нисам шта се десило - прича нам потресено сусед кога је Петар алармирао након "крвавог пира", али не жели да му помињемо име.

Ужаснути човек каже да се зачудио када је Петра угледао у дворишту, наизглед прибраног и у добром стању. Упитао га је да ли је добро, а овај је у очајању узвратио: "Убио сам Сању!" Одмах потом, суседи су позвали полицију са којом је дошла и Служба хитне помоћи, али лекари су могли само да констатују смрт жене.

Кућа Петра Ж. у Свилеуви, код Коцељеве, у којој је пресудио невенчаној супрузи Фото А. Делић- Дуго су одржавали ту своју ванбрачну везу, бар деценију, и никада нису имали проблема. Петар је Сањи купио кућу негде у Ваљеву. Он има четири кћери, од којих су две слепе. Она такође има ћерку, али их те околности нису ометале - прича нам један пролазник.

Кућа и окућница Петра Ж. прилично су запуштене и обрасле високом травом, а призор је уживо још суморнији, пошто је у близини стршљенско гнездо, па се због опасних инсеката мора обазриво прићи. Сва врата забравила је полиција, а једини сведоци злочина су пластичне рукавице остале од крим-техничара.

Прозор спаваће собе у којој мештани кажу да се убиство и догодило, гледа на макадамски пут, а да ролетна не би спала, искоришћена је као подупирач једна црепљика. Ограда, која је очигледно некада давно подигнута, сада скоро да и не постоји, и зарасла је у коров и шибље.


ОБДУКЦИЈА

ИАКО је случај прилично јасан, Више јавно тужилаштво у Шапцу наложило је обдукцију тела убијене Сање Јанковић. А Петар Ж., коме је полиција на лицу места ставила лисице на руке, биће саслушан у понедељак.