ДУШАН Милановић (19) из Лаћарка код Сремске Митровице, осумњичен за убиство пријатеља и комшије Вељка Васиљевића (17), сешће у понедељак на оптуженичку клупу Вишег суда у Сремској Митровици, када ће се одржати припремно рочиште пред почетак суђења. Против њега је у јулу подигнута оптужница за кривично дело убиство, а случај ће водити судија Миодраг Росић.

Породица убијеног Васиљевића очекује да ће суђење бити праведно, и како кажу за "Новости", надају се да ће коначно добити одговор од осумњиченог зашто је убио Вељка.

- После трагедије у породици, животи су се свима променили. Сви знамо да нам сада треба највише снаге, да истрајемо и сачекамо правду за нашег сина - каже отац Никица Васиљевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БРУТАЛНО УБИСТВО У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ: Друг другу пресудио ножем!

Убиство, које се догодило 12. јануара ове године, потресло је пријатеље, познанике, родбину обојице младића, који још не могу да се опораве од шока, од када је одјекнула вест да је Душан, са четири убода ножем, усмртио најбољег пријатеља.

- Душан је мог сина позвао да изађе на улицу, а понео је нож који је имао сечиво дугачко 15 центиметара. Шта ми друго можемо да мислимо сем тога да је он планирао оно што је и урадио. Зашто би понео нож, а зове га да се обрачунају?! Само да мој син тада није изашао, све би данас било другачије - говори скрхан од бола отац убијеног младића.

Злочина који се десио на дечјем игралишту у Улици Слободана Пенезића, након што су се двојица младића прво закачила у граду, а онда када су се вратила кућама наставила препуцавање путем порука на "Инстаграму", нерадо се присећају Лаћарци. На месту где је Вељко издахнуо подигнута је спомен-плоча, а на зиду игралишта осликан је мурал са његовим ликом.

Према истрази, Душан је Вељка убо два пута у бутину, једном у раме и срце, што је било фатално за младића.


ДОКАЗ

ПОРОДИЦА Васиљевић предала је тужилаштву преписку порукама између Душана и Вељка.

- Мој син је стално тражио одговор зашто га је он напао у граду, тврдећи да није било разлога, да ништа није крив, али је он инсистирао да дође код терена. Чак му је Душан упутио поруку у којој каже: "Ионако ћу за тебе добити десет година и изаћи до тридесете." Дописивање је завршено у 2 и 50, тада је Вељко кренуо према њему - прича Никица.