Двоипогодишња девојчица која пре два дана збринута на интензивној нези Педијатријске клинике у Крагујевцу, пошто је у вртићу "Наша радост" у Рачи уместо воде попила асепсол у стабилном је здравственом стању и ван животне опасности, речено је данас агенцији Бета у Клиничком центру у Крагујевцу."Урађена је потребна дијагностика, али је неопходно да се њено стање и даље прати под надзором лекара" рекла је портпаролка Клиничког центра Вања Ђорђевић.

Прочитајте још: Девојчицу (2) напојила асепсолом!

Деда девојчице Томислав Вељковић је рекао да је девојчица затражила воду и васпитачица јој је дала из флашице "Јана" која је била на столу у просторији где се налазе деца, не знајући да је у њој уместо воде био асепсол.

Девојчица је одмах почела да повраћа, и о њеном стању су обевештени родитељи.

Пошто у Дому здравља у Рачи нису могли да утврде узрок тегоба, родитељи су кренули за Крагујевац, а успут су од васпитачице сазнали шта се тачно догодило.

Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА У ПОЖАРЕВЦУ: Девојчица умрла од тровања?

Вељковић каже да је цела породица шокирана оним што се догодило у вртићу јер је недопустиво да се хигијенска средства налазе "на дохват руке" деце у обданишту.

Он је рекао да је случај пријављен полицији и да очекује да надлежни органи реагују.

Директорка Предшколске установе "Наша радост" Љубина Јефтић је раније медијима рекла ће се утврдити кроз поступак ко је одговоран и да ће сви одговорни сносити последице у складу са законом.