БЕОГРАД - По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву полиција је ухапсила З. Р. (55), одговорно лице фирме "Кип Коп" из Пожеге, због сумње да је злоупотребио положај и оштетио јавно предузеће "Србијаводе" за скоро шест милиона динара, а Дирекцију за воде за више од 400.000 динара.


У саопштењу МУП-а се прецизира да се З. Р. сумњичи да је од јуна до априла 2018. године, супротно уговору који је имао са јавним предузећем "Србијаводе" о ископавању речног наноса, без сагласности и знања тог предузећа и његовог надзорног органа, из корита реке Моравице ископао већу количину речног наноса од уговорене.


Сумња се да је З.Р., супротно уговорној обавези, ископао 7.000 кубика речног наноса више и ту количину продао једној фирми из Пожеге, чиме је оштетио "Србијаводе" за 5.994.268 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Оштетили клинички центар за 26 милионаОн је, како се сумња, нанео штету и Дирекцији за воде за 418.744 динара, колико би износила надокнада за извађени речни нанос.


Полиција наводи да је осумњиченом одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.