ПРИПАДНИЦИ Одељења за борбу против корупције у садањи са специјализованим Одељењем за борбу притвор корупције нишког Вишег тужилаштва, ухапсили су З.М. (55), запослену у пиротској Млекарској школи са домом ученика "Др Обрен Пејић", због основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и њеног супруга Б.М. због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотребе службеног положаја у помагању.


Она се сумњичи да је од 2010. до јула ове године, у више наврата неосновано , са рачуна школе, на свој и рачун свог супруга Б.М, пребацила 4.885.898 динара. Сумња се, да је формирала платне налоге са именима разних добављача за млеко са својим и текућим рачуном Б.М. и затим их са осталим налозима достављала на потписивање и оверу, након чега су ишли банкама на реализацију. Ухапшеном брачном пару је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени надлежном тужиоцу. Истрага је у току.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ухапшена Неготинка због 126 грама марихуане

Иначе поменута Млекарска школа, у свом саставу има и радионицу у којој ђаци обављају практичну наставу током школовања, учећи да , током трогидишњег и четворогодишњег школовања,праве разне сиреве, качкаваљ и напитке од млека. Поменута радионица , од својих добављача свакодневно откупљује по неколико тона млека, које се, кроз стручну праксу,л уз надзор проверених мајстора , преради у млечне производе. Једна је од најпознатијих млекарских школа у Србији, али и на просторима некадашње СФРЈ.