НЕПОЗНАТА особа бацила је бомбу на просторије продуцентске куће "ФМ плеј", власника Милоша Рогановића и Филипа Милетића у београдском насељу Бежанијска коса. Срећом, у инциденту у Улици вајара Живојина Лукића нико није повређен, али је причињена велика материјална штета. Цео инвентар у студију је уништен, а музичари су остали без компјутера, звучника, монитора, музичких карти...

Како су, за "Новости", испричали Рогановић и Милетић, конобари из оближњег кафића позвали су их у суботу ујутро и обавестили их да им је неко разбио стакло на студију. Када су дошли, видели су осигурач од "кашикаре" међу срчом на поду испред врата и одмах су позвали полицију. Инспектори су убрзо стигли и потврдили сумње да је у ноћи између петка и суботе у њихов студио бачена бомба.

- У први мах, када смо видели да нам је стакло на улазу разбијено, помислили смо да је неко хтео да нас опљачка - кажу Рогановић и Милетић. - Мучили смо се јер нисмо могли да откључамо врата, када смо угледали осигурач експлозивне направе на бетону. Позвали смо полицију, која је установила да нам је неко бацио бомбу на локал.

Музичари, који су се прославили правећи хитове за Северину, Секу Алексић, Неду Украден и многе друге, наводе да им нико није претио и верују да је у питању грешка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Велики пожар у Мостару, дим се види из свих делова града


- Најважније је да нико није повређен, али је направљена велика штета. Готово цела опрема нам је уништена. Полиција је обавила свој посао, ми не желимо да нагађамо јер верујемо надлежнима - кажу продуценти. - Нико нам није претио, верујемо да је у питању грешка. Ове ствари обично имају везе са криминалом, нас двојица нисмо из те приче, нити имамо икакав контакт са таквим људима. Не желимо да се наша имена повезују са оваквим инцидентима.

Рогановић и Милетић страхују за пројекте које раде помоћу компјутера, те се надају да је музика остала сачувана на хард-дисковима.Фото Д. Миловановић"АСПИРИНЦИ" И "МИНИСТАРКЕ"

ФИЛИП Милетић и Милош Рогановић су 2007. године почели да се баве музиком, а постали су познати после песме "Аспирин", коју су написали за Секу Алексић, по којој су и добили надимак - "аспиринци". Током 2013. основали су бенд "Министарке", у којем се прославила Едита Арадиновић, која је, међутим, после напуштања групе са њима прекинула контакт.


Фото Д. Миловановић

Фото Д. Миловановић
Фото Д. Миловановић