ТАЧНО девет година је прошло од свирепог убиства Милице Барашин, шеснаестогодишњакиње из Суботице која је усмрћена недалеко од кућног прага. Њен крвник, који јој је пресекао врат и оставио је обезглављену у локви крви, још увек није ухваћен. Монструм који је месарским ножем безразложно угасио један млади живот слободно шета.

Многи тврде да је нерасветљено убиство Милице Барашин највећи пораз нашег система. Иако је злочин откривен само пола сата пошто се догодио у близини Сомборске пруге, убица је успео да измакне руци правде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
НЕСРЕЋА КОД СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА: Погинуо возач аутомобила када је слетео у јарак

- Небројано пута сам ишла у полицију и распитивала се, али ништа конкретно нисам сазнала. Сада сам престала да идем и бојим се, најискреније, да он никада неће бити ухваћен - прича девојчицина мајка Светлана Симендић. - По ономе што ја знам, недостаје мотив злочина. Он ју је пратио с намером да је убије, није је опљачкао, напаствовао или нешто друго. Желео је да је убије. А ја само желим да сазнам зашто. Њу ништа неће вратити, али желим да знам шта му је једно дете скривило.

Милица је била ученица Средње хемијске школе и кобног 7. октобра 2010. године није ишла у школу јер је била прехлађена. Уместо да буде код куће, како јој је мајка рекла, Милица је убедила баку да је пусти да прошета са другарицама. Тинејџерке су шетале градом, обилазиле продавнице, чак је била у близини хотела у центру града где ради њена мајка, а онда је кренула кући. Прошла је центром града, поред православног гробља у Дудовој шуми, и неколико стотина метара даље скренула је ка кући. Све то време пратио ју је неко у дуксу са капуљачом, али га она, са слушалицама у ушима, није приметила. Напао ју је с леђа, одвукао иза пруге и пререзао главну аорту на врату. У борби са злочинцем, девојчици је одсечен кажипрст, а имала је посекотине свуда по телу.

- Мислим да је на самом старту направљен пропуст у истрази, претражен је град, а границе нису затворене. Испитане су десетине људи, али никакав траг није пронађен - додаје неутешна мајка.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
МИСТЕРИОЗНА СМРТ: Мушкарац страдао у лову код Врања


Жртва: Милица Барашин (16)

УМРО ОД ТУГЕ ЗА УНУКОМ

СЕМ породице, Милице се данас сети покоја другарица и младић са којим се у то време забављала.

- Била нам је у посети њена другарица, и колико нам је било драго, толико нам је било и тешко. Наша Милица би сада имала 25 година, можда би имала своје дете а ја праунуче - у сузама каже бака Стојанка. - Деда је од туге умро за њом, а ми сад ту тугу носимо са собом где год да кренемо и шта год да радимо.