ВИШЕ јавно тужилаштво из Неготина окончало је истрагу против Зорана А. (24) из овдашњег села Прахово, и његове невенчане супруге Весне Ф. (24), из Слатине, због убиства њене трогодишње ћерке Л. Ф. Злочин се догодио крајем маја ове године.

- У току је припремање оптужнице, којом ћемо од Вишег суда тражити да се Зорану А. због сумње да је починио тешко убиство, изрекне казна од 40 година затвора - сазнајемо од извора блиског истрази. - За Весну Ф. тражиће казну од осам година затвора, јер се терети да је без пристанка оца своје ћерке, својевољно одвела своју трогодишњу ћерку, није јој помогла док ју је Зоран тукао и, наводно, лагала је полицију и истражне органе да је дете пало са терасе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пресуда за незапамћени злочин: 30 година робије због убиства комшија

Истрагом је установљено да постоји основана сумња да крајем маја, Зоран А. брутално претукао трогодишњу Л. Ф. Од повреда задобијених током батинања девојчица је преминула у неготинској болници. Осумњичени је, током саслушања, иако је првобитно признао да је убио Л. Ф., променио исказ и казао да је и Весна Ф. учествовала у пребијању детета.

Он је рекао да је девојчицу ошамарио, нервозан што плаче, али да ју је шамарала и мајка. Након тога су, како је тврдио, видели да је обамрла и да не дише, па су смислили да је пала са терасе. Мајка убијене девојчице је, међутим, казала да то није тачно, већ да ју је Зоран убио ударцима. Она је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву изјавила да је девојчица, у тренутку кад је Зоран А. дошао кући, спавала у соби. Пробудила се и уплашена буком разбијања стакла почела је да плаче.

Кућа у којој је наводно убијена Л. Ф. (3)

Наводно, то је толико изнервирало Зорана да је зграбио дете и ошамарио га двапут. Када се Весна побунила и пошла ка њему да га у томе спречи, ухватио ју је грубо и избацио из куће, а затим закључао врата. На њене повике и лупања песницом у врата није одговорио, према њеним речима, већ је наставио да шамара дете, које је вриштало и плакало.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Случај убијеног војника у лову: Осумњичен да је усмртио пријатеља

ОБАМРЛА

ПРЕМА речима Весне Ф., она је чула Зорана да је преврнуо сто, а онда и језиву тишину. Када је Зоран А. откључао врата куће и пустио је унутра, како је испричала, ћерку је затекла обамрлу на кревету. Девојчица више није дисала. Позвао је такси и заједно су одвели дете у Хитну службу Здравственог центра у Неготину где су рекли да је пала са терасе.