МАЛОЛЕТНИ Дамјан Решевић (17), из Клубаца код Лознице, ученик трећег разреда Средње техничке школе на смеру ауто-механичар, настрадао је у петак увече на магистралном путу Шабац - Лозница, код фирме "Елинд", док се кретао пешице.

На њега је, како сазнајемо у полицији, налетео аутомобил за чијим је воланом био Ж. М. (28), из суседног села. Осумњичени је имао у себи 2,32 промила алкохола. Одмах му је одређено полицијско задржавање до 48 часова, после чега следи привођење дежурном тужиоцу који ће да одлучи да ли ће да тражи притвор од судије за претходни поступак надлежног суда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕЧАК ПОГИНУО НА МАГИСТРАЛНОМ ПУТУ: Пијани возач налетео на 17-годишњака

Наводно, осумњичени се после удеса удаљио с места догађаја, па се потом вратио.

Како "Новости" сазнају од Дамјановог друга Пере С., погинули момак је те ноћи био са још двојицом вршњака на рођендану у Липничком Шору. Док су се путем враћали кући, на њих је великом брзином налетео аутомобил, а Дамјан је настрадао тако што је претходно повукао другара и тако му спасао живот. Сам није успео да се склони.

Повређени вршњак је пребачен у болницу и није у животној опасности. Трећи дечак није задобио никакве повреде.

Дамјана Решевића од прекисноћ оплакује читав крај. Био је, како кажу, омиљен међу вршњацима, талентовани боксера, и имао је јуначко срце.

Истрага је још у току и очекује се званично саопшење о томе како је дошло до трагедије.


УХАПШЕН ВОЗАЧ

ПОЛИЦИЈСКА управа у Шапцу, у саопштењу достављеном медијима, наводи да су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили Ж. М. (28), из околине Лознице, због сумње да је починио кривично дело - тешко дело против безбедности саобраћаја.

- Сумња се да је возач "пежоа" лозничких регистарских ознака Ж. М. (1991), у месту Липнички Шор, на магистралном путу Лозница - Шабац, под дејством алкохола изгубио контролу над возилом и ударио у три пешака која су се кретала коловозом - наводи у званичном саопштењу ПУ Шабац.