УЧЕНИК осмог разреда Л. С. (14) ОШ "Јован Јовановић Змај" у Сремској Митровици, у уторак је насрнуо на директора ове школе Зорана Ђурића, тако што га је седиштем од бицикла ударио у главу и расекао му аркаду. У хитној служби Ђурићу је одмах санирана рана и стављена копча изнад десног ока и он се опоравља од физичког напада и шока.

У међувремену, овај инцидент пријављен је новосадској школској управи, полицији, Градској управи за образовање, надлежнима који ће одлучивати о даљем току овог поступка.

Немили догађај који се десио око девет часова ујутру, уследио је када је директор у редовном обиласку одељења, за време часа, опоменуо четрнаестогодишњег ученика, да не једе на часу, већ да то ради за време одмора. Тада је револтирани осмак изашао из учионице, донео седиште од бицикла и њим погодио директора у главу. О овом инциденту у "Јовиној" школи у уторак нико за "Новости" није желео да говори. Док је Ђурић давао изјаву у полицији, на његов мобилни телефон јавио се пријатељ, који нам је рекао да се директор веома потресао, те да није у стању да даје изјаве за медије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тузи: Отац ударио наставника


- Разговарао сам са директором одмах након инцидента и он је сада добро. Локална самоуправа осуђује овакву врсту насиља и чекамо да надлежне институције утврде чињенично стање, након чега ће се знати даљи кораци - каже, за наш лист, Илија Недић, начелник Градске управе за образовање, спорт и културу у Сремској Митровици.

Из Полицијске управе Сремска Митровица потврђено је да је дошло до физичког напада у школи, али нису могли да износе детаље због истраге која је у току.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Основац тукао директора седиштем од бицикла: Шокантан напад усред учионице у Сремској МитровициОБАВЕШТЕНО МИНИСТАРСТВО

МИНИСТАРСТВО просвете саопштило је да је предузело све кораке из своје надлежности у случају овог инцидента:

- Обавештени смо да се у тој школи догодио инцидент. Школа је испоштовала процедуру и обавестила школског полицајца, МУП, Центар за социјални рад, Школску управу Нови Сад и просветне инспекторе у Сремској Митровици и одржала састанак Тима за заштиту од дискриминације насиља, злостављања и занемаривања.