АПЕЛАЦИОНИ суд у Крагујевцу потврдио је казне затвора на 16, односно 18 година, окривљенима Славољубу Крсмановићу-Крсману (43) и Горану Миленковићу-Шевцу (51), којима се пред Вишим судом у Крушевцу судило због монструозног убиства домаћина Миљка Јаћимовића-Микана (73), почињено 24.априла прошле године у Стопањи код Трстеника.

Како сазнају “Новости”, Крушевљани су осуђени за кривично дело тешко убиство, док је Крсмановићева супруга, Виолета (46) осуђена на шест месеци условне казне због кривичног дела спречавање и ометање доказивања.

Несрећни човек подлегао је повредама нанетим најмање 15 снажних удараца дрвеним моткама по глави и телу.

-Првостепени суд је несумњиво утврдио и то да су окривљени поступали са директним умишљајем, те се из предузетих радњи несумњиво утврђује да су окривљени били свесни да предузимањем радње извршења кривичног дела производе и последицу која је наступила у виду смрти оштећеног, будући да је код окривљених постојала свест да ударцима, којих је било најмање 15,како је нашао вештак, у пределу главе и тела оштећеног,и да су претходно истог намамили да дође до штале, где су се и сакрили,остварили и последицу кривичног дела-наводи се између осталог у одлуци већа судија која је одлучивала по жалбама на првостепену пресуду.

Прочитајте још - МИКАН СЕ БОРИО ДО КРАЈА: Трагови крви убице на месту злочина код Трстеника

Како су “Новости” раније писале,несрећног Јаћимовића нашле су комшије у старoј кући, на столици,али су трагови крви,како сазнајемо, уочени и у штали,на једном џаку и у једној од кофа. Првобитно се мислило да је Јаћимовића повредила крава. Резултати обдукције указали су на насилну смрт. Стручњаци Завода за судску медицину из Ниша-аналитичари крвних мрља,успели су да утврде да је Јаћимовић најпре повређен испред штале, потом да је у штали имао додира са водом, као и да је сам дошао до старе куће.

Славољуб Крсмановић Крсман, осуђен на 16 година робије Фото Фејсбук

Стручњаци су одиграли и важну улогу код препознавања трагова крви испред капије и дуж улице. Испоставило се да су ти трагови припадали другој особи, коју су очевици,помисливши да је у питању пијано лице, регистровали како пада у канал недалеко од куће и тешко се креће.

Горан Миленковић Севац, осуђен на 18 година робије Фото Фејсбук


Стручњаци су предложили проверу болница. Крушевачка полиција је врло брзо у крушевачкој болници лоцирала Крсмановића, који је задобио отворени прелом потколенице. ДНК анализа потврдила је сумње.

Прочитајте још - Злочин код Трстеника: Провалници убили старца

-Претпостављало се да је „двојац“ покушавао да дође до информација о новцу који је имао Јаћимовић,јер се говорило да је домаћин продао камион, узео капару, и непосредно пре убиства, подигао око 15.000 евра из банке-износи извор “Новости”.

ТЕЛЕФОНИ

ВИШИ суд у Крушевцу је из листинга обављених разговора фиксног телефона убијеног Јаћимовића, увтрдио да је са картице мобилног телефона према фиксном оштећеног, упућен позив критичног дана у 22,45,стоји између осталог у судској одлуци у коју су “Новости” имале увид. Окривљени су претходно међусобно комуницирали истог дана укупно пет пута, а последња комуникација је била у 21,54, када су очигледно заједно из Крушевца кренули ка Стопањи.

СИН ЗВАО ОЦА

ЗОРАН Јаћимовић, син убијеног је кобног дана покушавао да телефоном добије свог оца, не слутећи каква се трагедија одиграла. Микан се није јављао на телефон, а његов син је, како нам је испричала родбина, помислио да је заузет око краве која је требало да се отели. Миканова ћерка Зорица је редовно обилазила оца, а задњи пут видела га је само дан,два пре убиства.