У Вишем суду у Београду данас је за 31. јануар одложено суђење двојици полицајаца и двојици припадника "земунског клана" окривљених да су 1997. године починили рабојништво, током којег је био киднапован Новак Стеванић (22), који се недуго након тога убио.

На данашњем суђењу требало је да сведочи отац страдалог момка, међутим није било техничких услова за аудио снимање суђења (ради прављења транскрипата) па је суд одложио претрес за наредну годину.

Овај случај је познат и као прва отмица "земунског клана" у којој је учествовао и сада покојни вођа те групе Душан Спасојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ČLAN "ZEMUNSKOG KLANA": Šiptar je Novaku zapalio sveću

Оптужени су припадник Жандармерије Саша Ђајић и Горан Ристић, као и полицајац у пензији Милан Радукић, као и некадашњи припадник "земунског клана" Никола Бајић.
Сумња се да су тројица осумњичених Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на непознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака, навела је полиција.

Медији су пренели да је у овом делу учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана", сада покојни Зоран Вукојевић.

Оптужени Ђајић је био Вукојевићев кум.

Стеванићу су наводно пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене с њима.

Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био Ристић и потом га предали вођи клана Душану Спасојевићу, како би му рекао где су у кући њенових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Медији пишу да је ова - прва "отмица" клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, решена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Несрећни младић, током чије отмице су "земунци" опљачкали кућу његових родитеља и однели 100.000 марака и златни накит, после тортуре, убио се у априлу 1998. године.
Оптужени полицајци су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.