Више од 1.000 људи окупило се на сахрани црног тинејџера кога је убио бели полицајца у америчкој држави Тексас, пошто је полиција примила позив о провали у продавници аутомобила.

Верска служба Кристијану Тајлору (19) одржана у хришћанској цркви у граду Арлингтон код Даласа у присуству чланова породице, пријатеља и саиграча овог младог фудбалера са државног универзитета "Ангело" у Сан Ангелу у западном Тексасу, пренела је агенција АП.

Ненаоружаног младог црног фудбалера убио је тексашки полицајац, одговарајући на позив о провала у продавници аутомобила 7. августа.

Полицајац који је пуцао на Тајлора отпуштен у уторак из полиције јер је “донео одлуке које су имале катастрофалне последице”.

Полицајцу Браду Милеру (49) прети и кривична пријава пошто полиција заврши истрагу, навео је шеф полиције Вл Џонсон и додао да је он својом акцијом и друге полицајце довео у опасност.

Смрт Тајлора десила се два дана пре годишњице смрти Мајкла Брауна, ненаоружаног 18-годишњег Црнца кога је такође убио бели полицајац у Фергусону у америчкој држави Мисури, а која је изазвала буру протеста широм Сједињених Америчких Држава и оснивање покрета Животи црнаца су битни ("Black Lives Matter") који траже реформе полиције и другачије опхођење према мањинама – црнцима.