ПОЛИЦИЈА америчке савезне државе Вирџинија у Арлингтону ухапсила је човека обученог у коситм најпознатијег покемона, Пикачуа, после туче које је, у пијаном стању, изазвао испред једног бара.

Стивен Гудвин,(27), обучен у костим цртаног јунака започео је тучу са обезбеђењем локала пошто је избачен из локала због недоличног понашања у алкохолисаном стању. Пре него што је дошла полиција, 31-годишњи Марко Рид, који се ту случајно затекао, покушао је да интервенише због чега је "Пикачу" престао да размењује ударце са припадницима обезбеђења и фокусирао се на Рида.

- Док је полицајац покушавао да господина Гудвина лиши слободе, господин Рид је пришао и ударио полицајца, гурајући га на земљу. Када је господин Рид пришао полицајцу и други пут, службеник је био приморан да употреби свој електро-шокер - наводи се у полицијском извештају.

По доласку полиције, двојица осумњичених су наводно престали да се бију међусобно и започели су тучу са полицајцима. На крају су обојица ухапшени.

- Док су полицијски службеници покушавали да ставе лисице господину Риду, он је наставио снажно да се одупире. Полицајци су употребили своје електро-шокере и осумњичени је одведен у притвор без даљих инцидената - саопштено је у извештају који је пренео Спутник.

Дуга полицијска патрола , која је дошла као појачање, дала се у потеру за Гудвином, који је покушао да побегне. Када су га сустигли, "покемон" је одбио да легне на земљу и започео је борбу са полицајцем који га је, употребљујући електо-шокер, убрзо савладао и ухапсио.

Двојица осумњичених су оптужени за напад на службено лице, наношење телесних повреда, ометање правде и зато што су били пијани у јавности.Тренутно се налазе у притвору.