Један мушкарац осуђен је на две и по године затвора зато што је усмртио жену у Касугаију, јапанској префектури Аичи у августу, играјући „Покемон го“ док је возио.

Окружни суд у Нагоји осудио је двадесетседмогодишњег Јусукеа Окујаму јер се играо на свом смартфону кад је његов аутомобил ударио двадесетдеветогодишњу Вијетнамку која је бициклом прелазила преко пешачког прелаза. Она је преминула после две недеље, наводи „Џапан дејли“.

Позивајући се на доказе којима је утврђено да је Укујамин аутомобил прешао у супротну траку, судија Сатоко Шотокуји је рекао да без обзира на то што он није додиривао екран смартфона током несреће, „његова пажња је очигледно била усмерена на телефон, а не на вожњу“.

Истрага је показала да је Окујама ударио жену док је покушавао да укључи пуњач у смартфон, чија је батерија у том тренутку била на издисају.

Несрећа која се десила 16. августа прошле године друга је са фаталним исходом у Јапану откад се та игрица „повећане реалности“ појавила претходног месеца.

Велики број саобраћајних несрећа догодио се у Јапану откад се појавио „Покемон го“. Игрица подстиче играче да посећују разне локације јурећи за виртуелним створењима на екранима „паметних телефона“ а критичари кажу да корисници не обраћају пажњу на окружење.
(Извор: sputniknews.com)