У згради Сталне мисије Србије при УН у Њујорку синооко 20.40 по локалном времену избио позар у коме су у потпуности изгореле две канцеларије, али срећом није повређен.

То је за Танјуг потврдио шеф Мисије Милан Милановић је казао да су пожар случајно приметили један од запослених у згради и пролазници, као и да су ватрогасци брзо стигли и угасили пожар.

Према његовим речима, надлежне слузбе које су одмах изашле на лице места установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

"На среамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. Тренутно немамо интернет. У канцеларијама које су изгореле налазио се само намештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је седела једна колегиница која ти преместена у другу канцеларију. Срећа да је позар рано примећен да су ватрогасци брзо стигли", рекао је Миловановић за амерички сајт Њујоркдејлињуз пренео је да су у пожару који је избио после 20 сати повређена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде.

Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало пре 22 сата, била је затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и преко пута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године.
Изграђена је 1905. године и била је позната као куберта Ливингстона Бикмана, пре него сто је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама.

Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма "Ворен и Ветмор", која је осмислила и станицу Гранд Централ на Менхетну.

Зграда се тренутно продаје, а почетна цена је 50 милиона долара.