ЗАМАК на надувавање у ком су се играла деца у руском граду Улан Уде одлетео је ислед јаког налета ветра, због чега је пет малишана теже повређено.

Прочитајте још: НОВИ СНИМАК УЖАСА У БУДИМПЕШТИ: Брод са туристима потонуо за седам секунди (ВИДЕО)

Снимак сигурносне камере у близини једног тржног центра показује како се, дотад безазлена, атракција преврће док деца испадају на тротоар уз прометну улицу. Људи који су се нашли на месту несреће покушали су да зауставе пластичну конструкцију, али је било тешко обуздати је.

Прочитајте још: СТРАВИЧАН УДЕС: Људи остали заробљени у преврнутом запаљеном аутобусу, десетине мртвих

Родитељи су одмах притрчали деци разбацаној по бетону. Барем двоје малишана било је заробљено испод замка, петоро је са тешким повредама главе, укључујући и преломе лобање пребачено у болницу, од чега се четворо бори за живот у вештачкој коми.

Прва првим резултатима истраге, замак није био правилно завезан. Држала су га три тега од аутомобилских гума и бетона али су канапи попуцали, саопштила је полиција. Покренута је кривична истрага због угрожавања безбедности, а за власником, који је побегао чим је видео шта се десило, је расписана потерница.

Председник Бурјатске републике Алексеј Циденов наредио је да се хитно изврше провере забавних паркова у региону и обећао да ће увести забрану замкова на надувавање за време јаког ветра.

(rt.com)