Земљотрес јачине 6,7 погодио је данас округ Јамагата, на североистоку Јапана, а након што је издато упозорење од цунамија, први талас је погодио обалу острва Авашима, саопштила је јапанска Метеоролошка служба.


Талас је погодио и обалу Сакате која се налази у округу Јамагата, али за сада нема података о већој материјалној штети, преноси Кјодо.


Земљотрес се догодио око 22.20 сати по локалном времену, на дубини од око 14 километара, а како су поједини становници рекли нкада нису осетили толико јак земљотрес.


Прочитајте још: Трамп слетео у Токио након земљотреса у Јапану


Секретаријат за нуклеарне регулативе саопштио је да нису уочене абнормалности у нуклеарном комплексу Кашивазаки Карива, који се налази у том округу и чијх седам јединица није у функцију од 2012. године.


Шеф кабинета јапанског премијера Шинзо Абеа, Јошхиде Суга зјавио је на ванредној конференцји за новинаре да нема податке да је било проблема на некој нуклеарки у Јапану.


Због земљотреса, који се сматра једним од јачих, будући да је у Јапану скала за земљотресе до 7, без струје је остало скоро 10.000 домаћинастава у два округа, док је железнички саобраћај обустављен у окрузима Јамагата, Акита и Џоецу.