Конзул Србије у Солуну Драгана Глишић рекла је да у снажном невремену на Халкидикију, у ком је страдало шест особа, повређена једна држављанка наше земље.

"Добили смо једино информацију да је повређена једна наша држављанка, тренутно је у болници. Испитујемо да видимо ко је у питању, не знамо конкретно ништа. Повређено је још шест држављана, али њихове повреде биле су лакше и саниране су. Нико није животно угрожен", казала је Глишић за "Новости".

Она је објаснила да је Влада Грчке прогласила ванредно стање које ће бити на снази до 21 сат увече. Такође, истакла је да конзулат помно и из часа у час прати ситуацију на терену, пошто је Халкидики тренутно без струје, воде и интернета.

Прочитајте још - АКО ОВИХ ДАНА КРЕЋЕТЕ ЗА ГРЧКУ ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ: Ево какво време се очекује у наредном периоду

"Тренутно стање је добро, време се смирило, али има најава да ће предвече стићи ново невреме, али се прогнозира да неће бити толико јаког интензитета", каже наш конзул.

Глишић је појаснила како иде процедура у Грчкој пошто дође до непогода оволиких размера.

Прочитајте још - НЕВРЕМЕ НА ХАЛКИДИКИЈУ: Шест особа погинуло, међу повређенима девојчица (13) из Србије (ФОТО+ВИДЕО)

"Када грчка влада уведе ванредно стање, онда доноси и став како ће решити ту ситуацију. Када је пре две године била поплава, власти у Грчкој обавестиле су конзулат која полицијска станица је задужена за туристе где могу да узму потврде за осигурање аутомобила који су били оштећени", казала је она.

"Конзулат очекује да ће тако бити и ове године, али мора да се сачека и њихова званична потврда. Тек тада на сајту конзулата моћи ће да се пусти обавештење у ком ће бити назначено туристи могу да се обрате за осигурање", додала је Глишић.