АМЕРИЧКО ратно ваздухопловство издало је строго упозорење за више од милион људи да не покушају да спроведу план да у септембру "упадну" у америчку војну базу у пустињи Невада, познату у јавности као "Област 51", како би "видели ванземаљце".

Наиме, више од милион људи пријавило се за учешће у акцији "Јуриш на Област 51, не могу све да нас зауставе", а још 1.200.000 је "заинтересовано" за тај догађај. Потенцијални учесници су позвани да се масовно окупе пре одласка у базу ваздухопловства.

Акција је заказана за 20. септембар.

Теоретичари завере већ дуго верују да америчка влада држи тајне информације о ванземаљцима и НЛО у "Области 51" и да се она користи за чување ухваћених летећих објеката или ванземаљских остатака и технологије, што владе САД деценијама категорички негирају.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА ЈЕ МИСТЕРИОЗНА ОБЛАСТ 51 КОНАЧНО ЗАТВОРЕНА: Ови снимци показују да се у тајној бази и даље догађају многе необичне ствари (ВИДЕО)


Ова америчка ваздухопловна база у Невади, на око 180 километара од Лас Вегаса, строго је обезбеђена, али учесници акције нису обесхрабрени.

- Можемо се кретати брже од њихових метака - стоји у поруци којом се најављује акција. - Идемо да видимо те ванземаљце.

Портпарол ваздухопловних снага Лора Мекендрјуз оштро је упозорила потенцијалне учеснике да то не чине.

- Област 51 је простор за обуку америчких ваздухопловних снага, а ми бисмо обесхрабрили било кога од покушаја да дође у подручје у којем обучавамо америчке оружане снаге - рекла је Мекендрјузова. - Америчко ратно ваздухопловство спремно је у сваком тренутку да брани Америку и њене вредности.