Медијски центар Хезболаха у Бејруту оштећен је експлозијом једног од два дрона која су пала у јужно предграђе тог града, саопштено је из тог либанског покрета.

"Први дрон је пао и није начинио штету а други пун експлозива, експлодирао је и изазвао велике штете у медијском центру", рекао је за либанску националну новинску агенцију АНИ портпарол Хезболаха Мохамед Афиф.

Неколико сати раније Израел је извео ваздушне ударе у суседној Сирији, али званичници шиитског покрета нису могли да кажу да ли се ради о израелским дроновима.

Афир је рекао да Хезболах није гађао ниједан дрон. Он је рекао да први дрон није експлодирао и да га сада Хезболах анализира.

За касније данас најављено је обрћање шефа Хезболаха Насера Насрале.

Либан и суседни Израел су и даље технички у рату. Бејрут редовно оптужује Израел да крши његов ваздушни простор својим авионима и дроновима.

Хезболах, кога Израел и САД сматрају терористичком организацијом, важан је актер у Либану, где има представнике у влади и у Парламенту.

Израел је спровео стотине удара у Сирији од почетка рата у тој земљи 2011. године, углавном циљајући иранске мете или Хезболах, али ретко јавља брзо о својим интервенцијама.

Хезболах подржава сиријског председника Башара ал Асада кога такође подржава Техеран. Израел жели да избегне да Иранска војска трајно остане у Сирији.


Вести из Рубрике

Будите први посетилац који ће оставити коментар: