Полиција у Хонгконгу употребила је гумене метке и сузавац у сукобу с продемократским демонстрантима.

Полиција је уклонила демонстранте са метро станица Монг Кок и Принц Едвард, а једна особа је изнесена на носилима са маском за кисеоник, преноси Ројтерс.

Прочитајте још: Поново сукоби полиције и демонстраната у Хонгконгу

Како наводи та агенција, две особе су биле хоспитализоване, али су у стабилном стању.

Полиција и демонстранти се честу сукобљавају на метро станицама током протеста који су довели до највеће политичке кризе у Хонгконгу од када је Британија предала власт Кини 1997. године.

Прочитајте још: КИНЕСКИ МЕДИЈИ О ХОНГ КОНГУ: Војска ће реаговати ако се погоша ситуација

Вишемесечни протести у бившој британској колонији не јењавају, представљајући директну претњу за власти у Пекингу.

Лидерка Хонгконга Кери Лам прошле недеље је изјавила да има "врло, врло ограничене" могућности да оконча кризу која је досегла "национални ниво", чиме је алудирала на власти у Пекингу, преноси агенција.

ЛИДЕРКА ХИНГКОНГА НАЈАВИЛА ПОВЛАЧЕЊЕ СПОРНОГ ЗАКОНА

Лидерка Хонгконга Кери Лам данас ће најавити и формално повлачење закона о изручењу Кини, који је изазвао тромесечне протесте у граду под кинеском влашћу, преноси Ројтерс.

Ово је потврдио извор из владе, само два дана након што је Ројтерс открио да је Лам прошле недеље на састанку изјавила да има "врло, врло ограничене" могућности да оконча кризу која је досегла "национални ниво", чиме је алудирала на власти у Пекингу, преноси агенција.

Лам ће се у 16 сати по локалном времену састати са посланицима из Пекинга, делегације Хонг Конга у Националном народном конгресу и члановима народне кинеске политичке консултативне конференције, пренело је неколико кинеских медија.