ЗАХВАЉУЈУЋИ електричарима из француске електродистрибуције, у четвртак је спасен пилот белгијског војног ваздухопловства који је остао да виси закачен падобраном на жицама далековода после пада ловца типа Ф16 у Бретањи. Спасао се и други пилот који се налазио у летелици.

Белгијски војни авион срушио се око 11 сати, из још непознатих разлога, у житно поље недалеко од регионалног пута између места Ландол и Пливиње у француском департману Морбијан у региону Бретање. Занимљиво је да су белгијске ваздушне снаге ту информацију најпре саопштиле преко друштвених мрежа.

Авион је полетео из белгијског места Флорен у области Намир у Валонији и требало је да слети у војну базу у близини француског града Лорјена, такође у Бретањи, пре него што се врати у Белгију.

Пилот и копилот су успели да искоче и спасу се. Првом су одмах притекле у помоћ спасилачке екипе, док је други прво морао да буде скинут с далековода.

Саопштено је и да је приликом пада авиона оштећен кров једне куће. Очигледно је да је замало избегнута велика трагедија.

Извори с лица места истичу да у авиону није било наоружања и да се његови остаци испитују.(sputniknews.com)