Британски државни адвокат постао је прва особа која је у тој земљи осуђена по закону којим се забрањује фотографисање испод сукње, а који је уведен ове године у циљу решавања такозваних предаторских злочина, потврдила је полиција.

Дарен Тимсон-Хант (54) суочио се са изрицањем казне пошто је прошле недеље признао кривицу за коришћење "оперативне опреме" испод одеће друге особе у подземној железничкој станици у Лондону 1. јула, преноси Ројтерс.

Како се наводи, фотографисање испод сукње постало је посебно кривично дело у априлу, а највећа запрећена казна је две године затвора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Неудате љубоморне на удате

У озбиљнијим случајевима, пресуда може укључивати и уписивање у регистар сексуалних преступника.

Суд је забранио Дарену Тимсон-Ханту да путује лондонском подземном железницом, осим у случајевима "медицинских разлога, посете адвокатима, заказаних саслушања или разговора за посао".

Такође, забрањено му је да користи апарате којима је могуће правити фотографије на јавном месту.

Британско одељење за међународну трговину потвдило је да је Тимсон-Хант био запослен као владин адвокат до отказа у августу, али нису могли да кажу да ли је био део тима у преговорима за Брегзит.

Ово је прва пресуда по новом закону на територији Енглеске и Велса, наводи Ројтерс и подсећа да Шкотска има посебан закон о тој области.