Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће турска војска и њени савезници из редова сиријских побуњеника у својој офанзиви против курдске милиције ући 30 до 35 километара дубоко у територију Сирије.

Он је рекао и да су турске снаге већ преузеле контролу над градом Рас ал Аин, као и да су заузеле погранични сиријски град Тел Абијад, преноси Ројтерс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТУРСКА ОФАНЗИВА У СИРИЈИ: Ердоган разговарао са Путином, жестока бомбардовања турске авијације и артиљерије (ФОТО + ВИДЕО)

Турски председник је на конференцији за новинаре казао и да су у овој операцији досад изгубила два турска војника и 16 сиријских побуњеника.

ОПСЕРВАТОРИЈА: ПОГИНУЛА 104 БОРЦА СНАГА ПРЕДВОЂЕНИХ КУРДИМА

Број погинулих припадника Сиријских демократских снага предвођених Курдима од почетка турске офанзиве на северу Сирије порастао је на 104, саопштила је данас сиријска Опсерваторја за људска права.

Снаге предвођене Курдима саопштиле су да је погинуло 45 њихових бораца, преноси Ројтерс.

Снаге сиријских Курда били су главни савезници САД у борби против Исламске државе на северу Сирије, али је Вашингтон недавно одлучио да повуче своје снаге из тог подручја.