Хонгконшка полиција саопштила је данас да су демонстранти гађали стрелама полицајце који патролирају у близини Политехничког Универзитета, а затим су бацали саксије са висине када су други полицајци стигли.

Прочитајте још: Демонстранти запалили човека, вриштао у пламену док су га снимали: Ужасавајући кадрови из Хонгконга (ВИДЕО)

Полиција је одговорила сузавцем, а демонстранти су их поново гађали стрелама, а касније је дошло и до трећег напада овим оружјем. Нико од полицајаца није повређен.

Полиција каже да су на месту догађаја запленили шест стрела.

Студенти и други демонстранти су се ове недеље окупили у главним универзитетским кампусима у Хонг Конгу, спремајући се за одбрану у случају да полиција покуша да их истера одатле.

Продемократски протести су започели су пре више од пет месеци и поделили становнике Хонг Конга.

Овај град од 7,5 милиона људи већ четврти дан за редом налази се саобраћајном са масовним прекидима транзита јер су демонстранти блокирали неке веће улице и железничке линије.

На хиљаде је оних који нису успели да дођу на посао, па је влада данас апеловала на послодавце да покажу флексибилност.

Све школе у Хонг Конгу ће због прекида саобраћаја такође обуставити наставу од петка до недеље, саопштила је надлежна служба за образовање, која је позвала студенте да се суздрже од даљег насиља, јавља Ројтерс.Кинески универзитет обуставио је наставу за остатак године, а други су тражили од студената да се пребаце на онлине учење.

Аустралијске власти изразиле су дубоку забринутост због насиља у Хонг Конгу и "све веће поделе између власти и људи у Хонг Конгу" и додале да је "кључно да полиција пропорционално реагује на протесте".

Катапулт, фото ЕПА-ЕФЕ