У ПОДГОРИЧКОМ Вишем суду за 27. август је одложено испитивање заштићеног сведока кодног имена Јадранко Јонски, који свој исказ даје у истражном поступку против криминалне групе Никшићанина Ранка Радуловића и албанског држављанина Ерогена Брајовића. Технички је све било спремно да се Јонски с непознате локације укључи и сведочи путем видео-линка али процесно ипак није било услова за ову истражну радњу.

Прочитајте још - Ухапшене још две особе из црногорске криминалне групе

- Саслушање сведока одложено је из формалних и процесних разлога с обзиром на то да једном од окривљених у овом посупку није на адекватан начин обезбеђена обавезна одбрана на коју има право - казао је адвокат Милош Вуксановић, бранилац првоосумњиченог Радуловића.

Други разлог је, како сазнајемо, тај што није донета одлука о спајању предмета формираног против Радуловићевог малолетног сина, с предметом који је формиран против криминалне групе његовог оца. Зато је судија за истрагу Мирослав Башовић донео одлуку да Јонски путем линка свој исказ да већ следећег понедељка. Браниоци осумњичених истичу да нису упознати са оним што је Јонски до сада причао истражитељима.

ЧЛАНОВИ ОСИМ Мандића, Радуловићеву групу чине његов син Жељко, Лука Радуловић, Дарко Вицковић, Ненад Лубура, Радош Петрушић, Радоје Прерадовић, Миладин Дедовић, Стефан Радуловић, али и Которанин Игор Вукотић и албански држављанин Ероген Брајовић, који су у бекству. На списку осумњичених су и Златко Матановић из Скадра и Никшићанин Стефан Перовић.

- Не знам шта можемо очекивати од исказа овог сведока. За нас је то сада велика непознаница тако да ћемо се са његовим исказом и свим оним што он има да каже упознати приликом саслушања - додао је адвокат Вуксановић.

Јонски на основу чијег сведочења су истражитељи разоткрили криминалну организацију и тиме успели да спрече извршење још неколико ликвидација, разоткрио је у целости и убиство бившег фудбалера Горана Ленца. Особа која је помогла у овом злочину, према његовим тврдњама, јесте осумњичени Никола Мандић. Наводно је управо Мандић особа која је Радуловића повезала за "шкаљарским" кланом.

Заштићени сведок је до сада истражитељима детаљно испричао како је функционисала Радуловићева група. На списку за одстрел ове криминалне групе наводно су били и бивши службеници Агенције за националну безбедност Душко Голубовић и Зоран Лазовић, али и полицијски службеник Душко Копривица и његов син. И ако то не стоји у наредби, потврђено нам је да је наведена група планирала и убиство главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.