ЗБОГ основане сумње да је починио кривична дела трговине људима, силовање и покушај силовања, веће Апелационог суда Црне Горе одлучило је да Д.К. из Никшића остане до даљег у притвору. Иза решетака ће да остане и његова невенчана супруга Р. М. којој Више државно тужилаштво у Подгорици на терет ставља да је починила кривична дела трговине људима и помагање кривичног дела силовање и покушај силовања.

Д. К. се терети да је девојчицу од 12 година, чији је очух, у два наврата силовао. Бездушна мајка Р. М. је, како пише у захтеву за спровођење истраге, подводила девојчицу за новац...

Нечувено сексуално злостављање девојчице откривено је 17. марта прошле године, када је девојчица полицији пријавила силовање. Лекари су потврдили наводе девојчице о силовању, па је монструозни тандем завршио у полицији, а врло брзо у затвору. Прво је ухапшен Д. К. а „чешљањем“ телефона Р.М. истражитељи су били суочени са готово незабележеним злочином у својој пракси - утврђено је да је мајка била макро својој кћери и да ју је подводила за новац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Годинама силовао и подводио пасторку, мајка сумњала, али није пријавила?

Пажљиво склапајући коцкице недела, истражитељи су дошли и до још неколико необоривих доказа које су говорили о неделу мајке монструма, па је Р. М. 11. јула прошле године ухапшена. Одмах јој је одређен истражни притвор и послата је у затвор у Спужу у коме ће остати до даљег, јер је за ово кривично дело предвиђена затворска казна од најмање десет година.

Никшићанину је притвор продужен због опасности од понављања кривичног дела, а несавесна мајка је такав третман заслужила због опасности од поновног подвођења ћерке. Основ притвора је био у чињеници да је он био неопходан због несметаног вођења поступка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРЕДСТАВЉАО СЕ КАО ПРИЈАТЕЉ, ПОКАЗАО КАО ЗВЕР Oбљубио дете па јој претио да ћути!

Првостепени суд је указао да постоје конкретне околности да би они, уколико се нађу на слободи, поновили кривично дело, па се продужење притвора показује оправданим - део је одлуке већа Апелационог суда. Веће сматра да би пуштање на слободу Д. К. и Р.М. било опасно по девојчицу, посебно због чињенице да би осумњичени лако могао да оствари контакт са њом, а даје мајка на штету детета од 12 година у кратком временском период починила више кривичних дела, што указује на упорност и висок степен криминалне воље.