САНСКИ МОСТ - У близини неколико подгрмечких села на подручју општине Сански Мост примећени су ових дана бројни вукови, који су се у неколико наврата приближили домаћинствима, што је узнемирило мештане.

Како је рекао један од пољопривредника, у близини села Крухари уочено је десетак вукова, за које се верује да би могли да нападну стоку, али и псе чуваре, преносе Независне.

"Вукови, када се ради о псима, примењују лукаву тактику. Псу се прикраде вучица и заведе га, а када он крене за њом, у заседи га дочека чопор и ту му је крај", рекао је један од становника тог села.

У Ловачком друштву "Сана" потврдили су да су примили дојаву мештана и кажу да су њихови ловочувари евидентирали два већа чопора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Лисице и шакали сишли у предграђе

Поред вукова, проблеме праве и шакали.

Тако су у Ловачком удружењу "Змијање" Бањалука казали да је у Пријечанима, надомак Бањалуке, пре неколико дана примећен шакал, који је устрељен.

"Примећено је спуштање шакала ка селима. Уобичајено је да у овим подручјима има шакала, који бораве близу стоке и насељених места", рекли су у том ловачком друштву.