Бивши градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић саслушан је данас у Специјалном државном тужилаштву поводом снимка на којем се види како добија коверту са 100.000 евра.

Стијеповић, који тренутно обавља функцију саветника председника Мила Ђукановића, у тужилаштву је дао изјаву поводом снимка објављеног на подгоричким порталима на којем се види да му власник Атлас групе Душко Кнежевић уручује коверту са 100.000 евра, уочи локалних избора у Подгорици.

Кнежевић тврди да је новац дао за финансирање Демократске партије социјалиста по договору с Ђукановићем, док је Стијеповић навео да је реч о новцу који је Кнежевић конвертовао из долара у евре на шалтерима своје банке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: DEMOKRATSKI FRONT POSLE AFERE "KOVERAT" PODNOSI KRIVIČNE PRIJAVE: Na udaru Stijepović, Knežević, Katnić i Đukanović (VIDEO)

За Душком Кнежевићем је расписана потерница, а Виши суд му је одредио притвор од 30 дана.

Судија за истрагу донео је одлуку о притвору на захтев Специјалног државног тужилаштва. Кнежевић је осумњичен за проневеру 1,9 милиона евра преко једне од својих компанија.

Расписивање потернице за Кнежевићем уследило је јер се не налази на адресама на којима је пријављен у Црној Гори, већ у Лондону. Лист Побједа је данас објавио да је у току поступак за расписивање црвене потернице.

Стијеповић је и приликом уласка и изласка из тужилаштва успео да избегне новинарске екипе.