ПРВИ човек Будве Марко Царевић поручио је да подржава угоститеље, власнике отворених шанкова на главном градском шеталишту у борби да им се ове године дозволи рад. Ипак, нагласио је да ингеренције у одлучивању који ће привремени објекти бити на том потезу нема Општина, већ ЈП "Морско добро".

Власници шест популарних дискотека, којима је Планом привремених објеката МД избрисало локације, што је потврдило и Министарство одрживог развоја, најавили су протест за сутра.

- Свако има право да се бори за своја права. Бизнис је нешто што је неумољиво, и на пут бизнису не може стати нико, ма колико се трудио. Њега треба само паковати и прилагођавати свим стандардима, али зауставити га не може. Будва је град провода, и са тим локалима и без њих није иста. Колико ће то на посету утицати видећемо - казао је Царевић.

Прочитајте још: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БУДВА: Одрекао сам се плате

Он се не слаже ни са одлуком претходног руководства, да се са шеталишта избрише 250 привремених објеката. Поручио је да би требало водити рачуна о економском аспекту, јер ће више од хиљаду људи остати без посла.

- Говорио сам да се требало другачије радити и да се све заврши на задовољство свих. Донета је скупштинска одлука и она се спроводи на терену - казао је Царевић.

"ВРУЋ КРОМПИР"

ПРЕМА речима адвоката који заступа угоститеље, Зорана Пиперовића, разговори са представницима МД и одговорнима у Министарству трају већ месец, индиректно спочитавајући да лоптицу пребацују у двориште председника Општине.

- Услов да би се закључили уговори и за ову годину је да се доставе акт "Морског добра", три потврде хотелијера у непосредној близини објеката и сагласност градоначелника Будве - наводи Пиперовић.