У ЧАЊУ је у петак пронађено седам паса угинулих од последица пребијања и тровања. Према речима Забели Агрона Гонија, из НВО "Сунчеви зраци", ово је само један у низу сличних немилих призора у Општини Бар, а да за њих до сада нико није одговарао.

- Годинама се боримо да спречимо убијање животиња. Неколико невладиних организација је прикупило својевремено новац за изградњу азила, како би се пси и мачке спасли и склонили са улице, али из Општине Бар још увек, из нама непознатих разлога, тај новац нису искористили за ту намену. Прикупљени навац је пребачен на рачун Општине још у периоду када је на њеном челу био Жарко Павићевић. Не знамо где је завршио тај новац, али мислим да све то око изградње азила сада кочи председница градског одбора ДПС-а Бранка Никезић - казао је Забели за "Новости".

Последњи случај тровања паса, како каже, догодио се у Чању, и свих седам животиња пронађено је на готово истом месту.

Прочитајте још - МУЧЕЊЕ ЖИВОТИЊА: Радници на фарми се иживљавали над кравама (ВИДЕО)

- Прича се да је псе убио неки локални наркоман, али није то ништа дефинитивно, нити званично. Једино знамо оно што смо сами видели, да су пси претучени неким моткама, види се по повредама на телу као и да су отровани. Да сада ни у једном случају није пронађен починилац оваквог недела, а Општина никада није ни имала воље да се овим проблемом позабави. Не желе ни у једном смислу да нас подрже и помогну нам у заштити животиња - тврди Забели.

Његова организација, као и остале, труде се колико могу да истрају у борби како би заштитиле псе и, како каже Агрон, неретко из свог џепа финансирају храну и остало што је неопходно.

ОБЕЋАЊЕ

КАДА је реч о дуго чеканом азилу, који би умногоме помогао да се животиње заштите, Агрон каже да имају обећање потпредседника Општине Радомира Новаковића Цакана, који је рекао да ће учинити све што може да се то реализује у скоријој будућности.

- Колико он има моћи да испуни што је казао, не знам, али верујем да ће учинити све што може. Председник Општине Бар Душан Раичевић је млад и неискусан да би се изборио са овим, а сигуран сам да то, из неког разлога, не дозвољава госпођа Никезић из ДПС-а - верује Забели.