Оба нападача на Србе у Супетру на Брачу, где су радили као сезонци, пуштена су на слободу.


С њима је претучен и супетарски ватрогасац који их је бранио.

Нападачу (22) је због наношења тешких телесних повреда 26-годишњем ватрогасцу изречена мера забране приласка, уз образложење да до сада није кажњаван, те није затражен ни затвор.

У време напада он је био под утицајем алкохола (1,2 промила), а на испитивању није негирао напад, само је рекао да се ничега не сећа, пренео је хрватски портал Индеx.хр.

Осим 22-годишњака полиција је ухапсила и 19-годишњака који је након испитивања у полицијској станици пуштен уз прекршајну пријаву због кршења Закона о јавном реду и миру и Закона о сузбијању дискриминације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОСЛЕ НАПАДА НА СРБЕ: Градоначелница забрањује Торцида куп; Десничари је упоређују са Стаљином


Инцидент се догодио у недељу поподне након фудбалског турнира Торцида куп у Супетру на Брачу када је неколико особа напало сезонце, тројицу младића из Славоније и девојку из Вараждина, које је од масе штитио ватрогасац (26) задобивши у том метежу вишеструку фрактуру носне кости те је хоспитализиран у сплитској болници.

Facebook


Повод за напад била је национална нетрпељивост, јер је неко из групе нападача питао "где су Срби".

Инцидент су осудили брачки ватрогасци, градоначелница Супетра Ивана Марковић, али и странка Паметно која сматра да одговорност за такве изгреде сносе сви који у политичком и јавном животу отворено заговарају нетолеранцију.

Полиција и даље истражује инцидент како би дошла до осталих младића из групе која је напала сезонце, али је потврдила у међувремену да се сумња да су млади људи нападнути јер су српске националности.

Нашем Супетрану и свима осталима који су погођени овим нападом желим што брзи опоравак и апелујем на институције да најстроже казне починитеље без имало милости, написала је градоначелница Супетра.

Она је додала да је то недопустиво те да је теши једино то што нитко од нападача није био из Супетра.