Како време одмиче, сазнаје се све више детаља о недавном нападу на сезонске раднике српске националности на Брачу, којима је у помоћ покушао да прискочи и један брачки ватрогасац, преноси index.hr.


Подсетимо, група од 15-ак припадника Торциде, међу којима је био и 22-годишњи Вили Мартинић, у Супетру на Брачу напала је групу сезонских радника, од којих су неки причали екавицом.


Оно што досад није било познато је да је Вили Мартинић такође ватрогасац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пуштена оба нападача на Србе у Супетру


Занимљиво је да је Мартинић био хапшен и у Србији, када је група навијача Хајдука крала на једној бензинској пумпи и исписивала усташке графите. Како пише index.hr, тада је завршио у српском притвору, а хрватски министар Ловро Кушчевић лично је помогао његовој породици да ступи у контакт са притвореним Мартинићем.


СПЛИТСКА ПОЛИЦИЈА НАСТАВЉА ИСТРАГУ ИНЦИДЕНТА У СУПЕТРУ

Случај премлићивања четворо сезонских радника у Супетру на хрватском острву Брачу, од којих су двојица српске националности, још није добио свој епилог, а сплитска полиција је у наставку истраге данас привела двојицу младића старости око 20 година, једног из Сплита и једног с Брача.

Иако се сумњало да су двојица приведених учествовали у нападу на четверо младих сезонаца и супетарског ватрогасца, који им је прискочио у помоћ и којем је сломљен нос, полицијском обрадом нису нађени чврсти докази за то па су пуштени на слободу без икакве пријаве, пише сплитска Слободна Далмација.

Али, трећи младић из Сплита, за којег је полиција успјела прибавити доказе који га с довољно основнаном сумњом повезују са учествовањем у нападу, још није криминалистички обрађен јер је засад недоступан полицијским органима.

Позивајући се на незванична сазнања, сплитски дневник пише да су снимци видеонадзора с околних објеката, а с којима полиција до сад располаже, показали да су у нападу на сезонце учествовале четири особе док је осталих десетак мушкараца стајало са стране као "подршка".

Двојица од њих, 22-годишњак из Пучишћа и 19-годишњак из Сплита су ухапшени због насилничког понашања из мржње и одређен им је једномесечни истражни затвор, трећег полиција тражи док четврта особа још није идентификована.

Проблем у идентификацији представља и чињеница да су нападачи на глави носили тзв. "дуксерице".

Из полиције поручују да се криминлистичка обрада у овом случају наставља.

Инцидент у Супетру се догодио у недељу.