Вечерас око 19:40 сати у Омишу, у пределу Фортика, пронађено је тело мушкарца, а претпоставља се да је реч о раније несталом држављанину САД, Џону Рајту (52) из Калифорније, који се у недељу ујутру упутио управо на ту дестинацију.

Полиција је саопштила да је на месту где је тело пронађено у току увиђај, након чега ће уследити обдукција и утврђивање идентитета, пренела је сплитска Слободна Далмација.

Рајт се у недељу послеподне упутио на Фортику изнад Омиша и од тада му се губи сваки траг. За њим су трагали припадници Хрватске горске службе спашавања, омишки ватрогасци, а били су ангажовани и хеликоптери.

У недељу послеподне, одмах по дојави о нестанку Американца, ХГШ је изашао на терен с 30 људи и уз помоћ дронова претраживао подручје нестанка.

"Американац је ишао у обилазак Фортике организовано будући да се налази на крстарењу Јадраном на броду Пломин. Последњи пут је виђен код Фортике, а када се група вратила на брод и запутила у Макарску, установили су да га нема", изјавио је раније данас Дарко Гаврић-Черчо, шеф сплитског Гроске службе.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  СЛУЧАЈ ДЕВОЈКЕ ПРЕТУЧЕНЕ У НОЋНОМ КЛУБУ: Није прекршај кад полицајац бије

Незванично, Слободна Далмација пише да је Американац у Хрватску дошао из Бразила, а у његовм пасошу је велики број печата егзотичних дестинација.