ПРВИ човек "Атлас групе" Душко Кнежевић из Лондона је реаговао на изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића у којој тврди да не постоји снимак на ком се види да од њега узима торбу пуну новца. Кнежевић је још поновио да поседује такав снимак, да је тога свестан и Ђукановић, те да за објављивање чека најпогоднији час.

- Нека Ђукановић живи у уверењу да снимка нема. Тако му вероватно лакше пролазе дани док снимак не буде објављен. А биће објављен у тренутку за који проценим да ће бити најпогоднији за његов политички крај. Он веома добро зна да снимак постоји, да се све добро види, укључујући и то када ја у торбу, коју односи, стављам новац. Тако да нема сумње шта се налази у великој, плавој НБА торби. Они које је слао да ме одобровоље су му пренели шта сам им рекао, ако су имали храбрости да му кажу шта су видели. Вероватно га је и неколико страних држављана, који су имали прилике да погледају снимак, упознало са детаљима - навео је Кнежевић.

Прочитајте још - КНЕЖЕВИЋ ШИРОКЕ РУКЕ: Објављен снимак о уручењу новца за изборну кампању ДПС-а 2016. године (ВИДЕО)

Кнежевић тврди да се ближи крај "пљачке, свађања и рушења Црне Горе, јер је Ђукановић ухваћен на делу".

- Знам шта су све спремни да ураде да срамота господара не изађе на видело. Имам одговор на сваки њихов корак. Они неће имати одговор на моје кораке. Ђукановић помиње адресе које делују против њега, а које стоје иза мене. Нека каже које су то адресе, пошто смо за неке адресе деценијама радили различите заједничке пројекте - рекао је Кнежевић, додајући да ће јавност о свему томе упознају када то престане да буде државна тајна.

НИЧИЈА ВИЛА

КНЕЖЕВИЋ је поново позвао Ђукановића да каже чија је "ничија вила" испод Горице, додајући да уколико не може он, одговор може дати бивши градоначелник Подгорице Миомир Мугоша, који је, како тврди, упознат са свим, па и са начином на који је та кућа легализована. Од Ђукановића тражи и да појасни своју улогу у афери "Телеком", каже истину о А2А, као и о "дилу" са Берлусконијем.ФИКТИВНА ТРГОВИНА

АКО је чист, нека отвори свој кастоди рачун преко којег је правио фиктивне трговине, продајући акције Прве банке на берзи по цени која је вишеструко већа од реалне. Пошто је поштен, нека позове тужилаштво да утврди чињенице о тим трансакцијама, којима је свој формални први милион из Пиреус банке из Лондона претворио у више милиона. Најзад, нека и он и тужилаштво кажу како мисле да без мог сведочења правосудно затворе аферу "Коверта", која је званично ушла у извештај ЕУ, поручио је Кнежевић.