У Црној Гори сутра се прекида са обављањем радова на главним путним правцима, саопштио је за подгоричку Побједу директор Управе за саобраћај Саво Парача.Он је поручио да су црногорски путеви спремни за главну туристичку сезону.


Председник Одбора Удружења туризма Привредне коморе Драган Иванчевић је истакао да је ово прва година када се може дати једна добра, позитивна оцена за путну инфраструктуру која је дочекала госте, с обзиром на то да, како је навео, готово да није било застоја на путевима и туристички промет се одвијао од предсезоне до сада без икаквих сметњи.


Завршени су радови по програму редовног одржавања магистралних и регионалних путева. Кроз овај програм извршено је асфалтирање појединих деоница на магистралним путевима као и крпљење тзв. ударних рупа на коловозу, обележавање хоризонталне сигнализације, замена и постављање недостајуће вертикалне сигнализације, као и кошење путног појаса”, казао је Парача.


Он је додао да су, поред овог, завршени и пројекти реконструкције регионалних и магистралних путева као што су изградња булевара Доња Горица, реконструкција 13 километара пута од Улциња до Крута и реконструкција пута од Крсца до Међувршја, преноси портал ЦдМ.


Завршена је и санација моста Трмање на путу Подгорица - Колашин, санација клизишта Дебели Бријег на путу Херцег Нови Дебели Бријег и санација нестабилне косине Сутјеска на путу Андријевица Плав”, казао је Парача.