ВИШИ суд у Бијелом Пољу потврдио је пресуду Основног суда у овом граду, којом је Општа болница у Бијелом Пољу у обавези да породици покојног Мирсада Бошњака (34), из овог града, на име накнаде нематеријалне штете због душевних болова исплати 100.000 евра, али и још 20.000 евра по другом основу.

Правни заступник породице Бошњак, бјелопољски адвокат Касим Диздаревић, тражио је од Врховног суда Црне Горе ревизију, захтевајући исплату већег износа за супругу, троје деце, родитеље и брата несрећног Мирсада, који је 12. августа 2013. године, после пада на бетонску подлогу, у Општој болници у Бијелом Пољу затражио помоћ од хирурга др Елдина Ламежевића, који му је констатовао повреде главе, па је Мирсад отишао кући.

Због несносних болова, поново је Мирсад затражио лекарску помоћ, а када су лекари увидели да је ситуација озбиљна, упућен је у Клинички центар Црне Горе, где је истог дана умро.

За случај се заинтересовало и тужилаштво, и убрзо, како је стајало у оптужници против др Ламежевића, коју је потврдило и Врховно државно тужилаштво, "он приликом прегледа није посветио потребну пажњу, како би на несумњив начин, поред повреда главе, утврдило постојање повреда органа трбушне и грудне дупље, и у складу са налазом донео одлуку о начину даљег лечења и збрињавања".

Прочитајте још: ДРАМА ПОРОДИЦЕ ИЗ БИЈЕЛОГ ПОЉА: Болница није могла да обезбеди превоз болесне девојчице, родитељи молили за последњи ћеркин лет

- Окривљени је након спољног прегледа стомака утврдио да нема повреда у том делу, иако је постојала повреда у виду расцепа слезине, па је услед недијагностиковане повреде и непредузимања мера лечења у циљу надокнаде изгубљене крви, након транспортовања и пријема у Клинички центар Црне Горе у Подгорици, код Бошњака истог дана наступила смрт - саопштило је, после подизања оптужнице против др Ламежевића, Врховно државно тужилаштво.

КУЋНИ ПРИТВОР

У ОСНОВНОМ државном суду у Бијелом Пољу, др Елдин Ламежевић је био осуђен на пола године робије. Уставни суд је укинуо ту пресуду, а Виши суд у Бијелом Пољу је одлучио да осуђени хирург казну проведе у кућном притвору.