Од 12. до 14.јула биће организован Планински фестивал на Дурмитору.

Током три фестивалска дана биће организовано више занимљивих догађаја везаних за промоцију и афирмацију планинарских активности и здравих стилова живота.

"Поред меморијалног успона „Генерал Данило Јауковић“ на највиши врх Дурмитора Боботов Кук 2523 м, представићемо ново издање планинарског водича Виа Динарица и најновији број Планинарских новина. Припремили смо и занимљиве пројекције филмова о планинарству и природи, те државно првенство у планинарској оријентацији", саопштили су из Туристичке организације Жабљак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пала Белгијанка низ стрмину, спасавали је пет сати

Програм манифестације почео је данас полагањем венаца на гроб Данила Јауковића након чега је заказано окупљање планинара у Добром долу, подизање шатора.

За 19 часова планирано је свечано отварање фестивала у Центру за културу Жабљак након чега ће бити проекције два филма и коктел.

Након тога наставиће се дружење уз логорску ватру и ноћење у планинарском кампу Добри до. Другог дана фестивала за 8 часова планиране су припреме у Добром долу и поход на Боботов кук и повратак назад у камп.

Заједнички ручак у Добром долу уз војнички пасуљ и освежење планирано је након повратка у 15 часова.

У суботу вече у сали Скупштине општине Жабљак у 19 часова одржаће се вече сећања на великане планинарства др Бранимира Гушића, Бранислава Церовића и Данила Јауковића, након чега ће се одржати промоција књиге водича и промоција Планинарских новина.

Фестивал се завршава у недељу 14. јул када је за 9 часова планирано државно такмичење у планинарској орјентацији „Монтенегро куп 2019.“ након чега ће се извршити проглашење победника, додела пехара и медаља,чиме ће фестивал бити завршен.