Хрватски премијер Андреј Пленковић годишњи одмор проводи са породицом на Кварнеру, а одсео је у државној Вили Костабела.

Како преноси Вечерњи лист, Пленковић сваки дан може да се види у Опатији, где пије кафу и купује намирнице, а наводи се да као љубитељ кошарке тренира са локалним кошаркашима.

Прочитајте још: Инцидент током посете хрватског премијера Корчули

"Волим да се рекреирам и волим да играм кошарку, а кретање ми између осталога помаже и при одржавању телесне тежине, при сагоревању калорија. Од прошле године успео сам да скинем доста килограма и желим да их скинути још мало, да би се могло рећи да имам праву линију. Задовољан сам јер сам успео да одржим килажу у оквирима који су за мене прихватљиви", рекао је Пленковић за Нови лист.

Прочитајте још: Пленковић: Полиција требало да реагује на усташке покличе; Јосиповићева изјава о Китаровићи јако тешка


Упитан колики су трошкови репрезентације у Вили Костабела, он је рекао да је његов планирани трошак - нула куна.

"Опатијци знају да купујем на пијаци и у продавници, а затим спремамо код куће, без неких великих трошкова. Овде ми је јако лепо и драго ми је да дођем у Ријеку и Опатију где имам пуно пријатеља. Осим тога, одговара ми и близина Загреба, па ако је потребно за час могу да скочим до Загреба и убрзо се опет вратим на одмор", рекао је Пленковић.