Хуманитарни концерт "За наше Косово и Метохију" уз подсећање на јубилеје, 800 година самосталности Српске православне цркве и 630 година Косовске битке, организовала је на херцегновској Канли кули Хуманитарна фондација "Делије".

Препуно гледалиште, зидине и скале на Канли кули, гледаоци два сата на ногама, три биса и бакљада због које је изгледало као да гори древна кула и небо изнад Херцег Новог док су Владо Георгијев са сцене, а публика са њим певали „Тамо далеко". Није било никога ко није заплакао!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - „ЦРНОГОРСКИ ПОКРЕТ“ НАЈАВИО ВРЕЛУ ЈЕСЕН: Тврде да су светиње СПЦ у Подгорици уписане незаконито

У богатом културно-уметничком програму наступили су Ивана Жигон и "Косовски Божури", група 357 и Трубачки оркестар Марка Глигоријевића, а гошћа вечери била је и Даница Црногорчевић.

Концерт "За наше Косово и Метохију" на Канли кули приређен је у склопу овогодишњег "Трга од ћирилице" у организацији Црквене општине Херцег Нови – Митрополије црногорско-приморске.


Протојереј ставрофор отац Радомир Никчевић у атмосфери пуној емоција поручио је у краткој беседи: помозимо колико можемо да се сачува истина, светиње наше, у нашем Јерусалиму, на Косову и Метохији.

- Ако се питате зашто су нас ударали тамо пре 630, пре 20 година и данас, то је зато што нам је срце тамо. Окупили смо се у оволиком броју да покажемо да нећемо одустати од онога што је наше. Нећемо одустати никада, била је још једна од порука.


Публику је поздравио и потпредседник општине Милош Коњевић и информисао да је на предходна три херцегновска концерта скупљено 22.700 евра помоћи за наше манастире на Косову.

- До сад смо помогли обнову манастира Светог Архангела код Призрена, манстир Драганац код Гњилана, манастир Бањска на северу Косова и Метохије и ове године прилог ће бити намењен за Манастир Бањска у износу од 20 хиљада евра како би се завршила капија испред Манастира.


Једна од порука која је грмела са Кнали куле била је „Нема поделе, цео Космет део Србије!"