У СУТОРИНИ, надомак Херцег Новог, почела је изградња Дневног центра за децу са сметњама и тешкоћама у развоју, а објекат би требало да буде завршен до краја године, након што је девет година имао подстанарски статус. Вредност уговорених радова износи око 202.000 америчких долара.

Приликом недавног обиласка градилишта, председник херцегновске општине Стеван Катић истакао је да је задовољан јер се радови одвијају уговореном динамиком, а извођач радова компанија Б-СТ посао обавља професионално.

- Општина Херцег Нови је уложила велике напоре да дође до реализације овог пројекта, у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава и америчком морнарицом, која је и носилац пројекта. У питању су остали радови који нису били обухваћени првобитном пројектном документацијом, уложили смо додатне напоре како бисмо читав овај терен санирали и уредили, направили потпорни зид и путну инфраструктуру. Ово је лепо место, природна оаза и мислим да ће особе са посебним потребама овде у мирном окружењу наћи свој кутак - казао је Катић.

Секретарка за локалну самоуправу Весна Самарџић додала је да градска Агенција за изградњу већ пројектује игралиште, чији ће спортски садржај бити доступан једнако корисницима Дневног центра и деци Суторине.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Бацили око на црквену земљу под Горицом

- На тај начин ћемо обогатити спортске садржаје и оплеменити простор у овој месној заједници - истакла је Самарџићева. - Општина ће, након изградње и опремања Дневног центра, ући у правну процедуру трансформације ове установе, како би и особе са сметњама и тешкоћама у развоју старије од 26 година могле користити услуге центра.


ЗНАЧАЈ

ПРЕМА речима директорке Дневног центра Драгице Косић, изградња овог објекта је од великог значаја за кориснике и њихове породице, али и за запослене који су од почетка ангажовани у раду ове установе.