ПЉЕВЉА – Акција спашавања 41-ог повређеног путника из удеса који се недавно десио код Термоелектране Пљевља био конкретан повод да председник Општине Пљевља, Игор Голубовић посети Службу заштите и спашавања и запосленима уручи новчане награде.


Незгода се догодила 27. јула око поноћи када је аутобус предузећа „Глушица превоз“ из Никшића након судара са аутомобилом марке „мерцедес“, слетио с пута у близини ТЕ Пљевља.


Брзом акцијом припадника Службе заштите и спашавања, припадника Хитне медицинске помоћи и Министарства унутрашњих послова свих 39 путника као и двојица повређених у аутомобилу су спашени и превезени у пљеваљску болницу.


Тежак, одговоран и пре свега ризичан посао ватрогасаца, како их сви кратко називају, не огледа се само на гашењу пожара него су то и многе ситуације када су животи људи и њихобва имовина у опасности. Испит способности издржљивости и пожртвовања запослени у пљеваљској Служби заштите и спасавања положили су више пута. Међутим, свој пун допринос послу због кога и постоји ова служба, показали су у ноћи 27. јула када се код Термоелектране Пљевља десио тежак удес.


Прочитајте још: Пожар у пљеваљској тв изазвао ватромет


То је препознао и председник општине Пљевља Игор Голубовић који је донео одлуку да награди 35 припадника Службе заштите и спашавања општине Пљевља који су у ноћним условима, по лошем времену, извели изузетно успешну акцију спашавања, превожења и збрињавања повређених путника у саобраћајној несрећи.-Служба заштите Општине Пљевља је крајем прошлог месеца положила задатак зашто је формирана. У једној синхронизованој акцији заједно са полицијом и са медицинским особљем Опште болнице Пљевља, урадила је нешто што се од њих и очекује. На правилан начин одговорили су на ситуацију коју смо имали гдје је аутобус са 39 путника и два учесника у другом саобртаћајном возилу доживели саобраћајну несрећу. Сви повређени су у рекордном времену извучени из аутобуса транспортовани до болнице и даље указана помоћ.Управо из тих разлога смо одлучили да посебно искористимо тај догађај и наградимо све оне који раде у Служби заштите без обзира да ли су тог дана били на радном задатку или су чекали радни задатак кући или на неком другом месту –казао је Игор Голубовић, председник Општине Пљевља.


Командир пљеваљске Службе заштите и спашавања Горан Чавић казао је да је на челу једне сложне екипе која не зна за страх и реч не могу .-Драго ми је што је председник и администрација којом он руководи препознали наше кавалитет, наш добар и предан рад. У сваком случају за оно што сте квалитетно одрадили добијете признање и то мора човеку да прија и лично и професионално-казао је Чавић.

Запослени су задовољни што локална управа препозна њихова људска залагања да би одговорили свим пословима.-Као прво хтио бих да му се захвалим што је нашао времена да нас подсети и препозна наш рад и наше деловање у овој да кажем деликатном послу којим се бавимо –казао је Раде Голочевац, командир за оперативне послове Службе заштите и спашавања.