ЧЛАНОВИ Савета Агенције за спречавање корупције су, на првој седници тог тела, једногласно изабрали Момчила Радуловића за председника, док су одбили да се на дневни ред стави иницијатива за формирање радне групе за контролу поступања директора Агенције Сретена Радоњића, а која се односи на проверу картона оних који су добили станове или кредите под повољним условима.

Формирање радне групе која би проверила поступање Радоњића, иницирао је члан Савета Златко Вујовић, а иницијативу су одбили сви остали чланови.

Вујовићев предлог подразумевао је да радну групу чине три савета Агенције, један представник Агенције, те један поредставник Невладине организације "Центар за грађанско образовање" и Института "Алтернатива".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђукановић: Црна Гора посвећена трансатлантском савезништву и систему вредности НАТО-а

Говорећи о спорним стамбеним кредитима, који су под повољним условима додељивани државним фунционерима од 2016. године, новоизабрани председник Савета казао је да од Агенције тражи две информације, прва се тиче детаља у вези са кредитом који је добио директор АСК, а друга су детаљи и за друге особе које се налазе на списку "привилегованих".

Истичући да је реч о потенцијалном системском кршењу Закона, Вујовић је казао да тражи пуну информацију која се тиче пријављивања стамбеног кредита од 40.000 евра, тј. од службе Агенције да ли је директор притом прекршио Закон о спречавању корупције, али и проверу оних који су добили стан или стамбени кредит за време мандата премијера Душка Марковића.