По налогу главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића у уторак вече је у Подгорици ухапшен Дејан Секулић, кум Душка Кнежевића. То је у име Атлас групе саопштио Кнежевићев адвокат Здравко Ђукановић који тврди да је Секулић ухапшен без икаквог правног основа и супротно закону.

"Поступање Специјалног државног тужилаштва у Подгорици се може окарактерисати као отворени терор према свим лицима која су блиска Душку Кнежевићу. Циљ овог терора је њихово застрашивање, а смисао је стварање све јачег притиска на Душка Кнежевића, како би одустао од своје борбе и од откривања незаконитости у врху извршне власти Црне Горе, наводи се у саопштењу адвоката Ђукановића.

Објашњава да је заједно са Секулићем дошао у уторак јутро у Подгорицу поступајући
по позиву полицијских службеника како би дао изјаву као сведок у кривичном
поступку који се води против Кнежевића.

Прочитајте још - Душко Кнежевић: Чувам муницију за пресудне битке

" Секулић је давао изјаву пред полицијским службеником специјалног полицијског
тима у периоду од 9 часова до 11:45 часова. Дејан Секулић је дао изјаву у својству грађанина и давању ове изјаве сам присуствовао као његов адвокат, у складу са законом. Након тога, полицијски службеници су обавестили специјалног тужиоца
Лидију Вукчевић да је саслушање завршено, која је након тога телефоном позвала
Секулића и рекла му да мора да и код ње да изјаву у 15 часова. Секулић је
саслушан и у Специјалном државном тужилаштву и то саслушање је трајало готово два сата. Иако сам бранилац Душка Кнежевића, мени није дозвољено да присуствујем овој радњи, додаје адвокат Ђукановић.

Након саслушања, пише у саопштењу, негде око 17 сати, Секулић је напустио зграду тужилаштва, а сат касније је ухапшен и то у тренутку када је намеравао да се нађе са својим братом. Адвокат Ђукановић додаје да је као његов бранилац покушао у више наврата да ступи у контакт са специјалним државним тужиоцем и старешином специјалног полицијског тима, али се нико није одазивао на позиве.

"Отишао сам у седиште специјалног полицијског тима, али су ме тамо обавестили
да тамо нема никог од припадника ове полицијске јединице. Од стране униформисане полиције у Центру безбедности Подгорица обавештен сам да је Дејану одређено задржавање у трајању од 24 часова и да ће у среду бити саслушан. По мом уверењу, овакво поступање представља драстичан и незапамћен вид злоупотребе службених овлашћења и, како сам већ нагласио, наставак још екстремнијег отвореног терора према члановима породице и према лицима која су блиска Душку Кнежевићу. Тај терор је започет почетком 2019. године и настављен до данас у све јачем интензитету, прво одређивањем притвора према Светлани Мијатовић, а сада и одређивањем
задржавања Дејана Секулића, а све по налогу Главног специјалног тужиоца
Миливоја Катнића, саопштио је адвокат Ђукановић.

Додаје да ће одбрана, без обзира на овакав начин незаконитог поступања, отвореног терора и покушаја застрашивања и даље реаговати једнаким интензитетом, свим правним средствима, и то против свих носилаца извршне власти који су у овакве радње укључени.