ПРЕДСЕДНИЦА Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић, која је донедавно заједно са ДПС била на власти, сада позива на састанак део опозиције који планира да учествује у раду Одбора за свеобухватну изборну реформу, како би се договорили око заједничке платформе за договор са представницима владајуће партије. Састанак који тек треба да се одржи био је нови повод за међусобне оптужбе унутар опозиције.

Још није потврђено када ће састанак бити одржан, ни које партије ће бити присутне, Демократе и Клуб независних посланика још нису донели коначну одлуку, а присуство је категорички одбијено из Демократског фронта, којем председница СДП није ни упутила званични позив.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дубок јаз у ЦГ опозицији

Како је казала Станковићева, обавеза свих одговорних је да учествују у креирању изборних услова, и она очекује да ће се испоштовати рок за завршетак рада на изборној реформи, који истиче средином новембра.

- ДФ је саопштио свој легитиман став да не жели да учествује у раду Одбора. За разлику од њих, политичке странке којима сам упутила позив за разговоре исказале су интересовање - навела је Станковићева разлог зашто та партије није добила позив за састанак.

Како су казали у ДФ, не желе да се мешају у посао Станковићеве.

- Она најбоље зна зашто и за кога ово ради. Вероватно је, као нови лидер СДП, направила процену које су јој политичке опције најближе, на које може да утиче, било она, било амбасада - рекао је посланик ДФ Јован Вучуровић.

У СНП сматрају да је позив за састанак добар покушај да се усагласе опозициони ставови, али да он мора бити упућен свим потписницима Споразума о будућности. Присуство на састанку засада је потврдио ГП УРА, наводећи да унутаропозициона свађа користи само власти.

Драгиња Вуксановић Станковић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МУП Црне Горе о захтеву Саше Синђелића за добијање азила у октобру

ВАЖНИ СУ ГРАЂАНИ

ЈЕДАН од представника покрета "Одупри се" Омер Шаркић сматра да је неопходно да опозиција седне за исти сто и понуди грађанима алтернативу.

- Покрет "Одупри се" неће учествовати у влади грађанског јединства, неће учествовати на наредним изборима ако их буде и потпуно је неважан. Важни су грађани Црне Горе - казао је Шаркић.