Судећи по свему Будву ће „запљуснути“ још једна афера, из времена када је градом управљала ДПС, тешка 2,8 милиона евра!


Толико је, наиме, ова општина 2008 године платила за затварање кредита компаније Ларк бусинес С.А, чије је седиште у Уругвају, а која је регистрована у Бијељини.


Афера је избила на видело када је познати естрадни менаџер Рака Марић поднео тужбу против Општине Будва, којој је помогао са 700.000 евра помогао локалној управи која се кредитно задужила за неколико милиона да би измирила кредит тој фирми. Од новца који је уплатио Марић, наводно је 633.386,78 евра отишло на измиривање кредита Општине, док је са 66.613,22 еура затворен кредит извесног Д.Д.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДПС због афера изгубио Будву


Тај „посао“ није одобрила СО Будва.


У време ових трансакација председник Општине Будва био је Рајко Куљача, хапшен због учешћа у неколико афера, после чега је постао сведок сарадник у процесу против Светозара Маровића и његове криминалне групе којој је И сам припадао…


Специјално државно тужилаштво и у овом случају има заштићенпг сведока сарадника. То је један од бивших будванских функционера…


Рака Марић је у време Куљачиног управљања Будвом био главни актер у организацији музичких спектакла на Јазу, довођења Ролинг Стоунса и Мадоне, што је Будву коштало десетак милиона евра. Председник организационих одбора који су се бавили тим пословима, био је одбегли Светозар Маровић.